Lista directoare web romanesti de calitate

Ce este un director web?

Un director web sau un director de link-uri este o listă online sau un catalog de site-uri web. Un director web include intrări despre site-uri web, inclusiv linkuri către acele site-uri web, organizate în categorii și subcategorii. Pe lângă un link, fiecare intrare poate include titlul site-ului web și o descriere a conținutului acestuia.

Directoarele web oferă legături într-o listă structurată pentru a facilita navigarea. Multe directoare web combină căutarea și navigarea oferind un motor de căutare pentru a căuta directorul. Spre deosebire de motoarele de căutare, care rezultă dintr-o bază de date cu intrări adunate automat de crawler-ul web, majoritatea directoarelor web sunt construite manual de editorii umani. Multe directoare web permit proprietarilor site-urilor să-și trimită site-ul pentru includere, urmând ca administratorii să revizuiască propunerile pentru acceptare și listare.

O lista cu cateva directoare web romanesti de calitate gasiti mai jos insa numarul acestora este mult mai mare. Este important ca atunci cand doriti sa inscrieti un site, sa tineti cont de calitatea directorului web, atat vizual cat si obiectiv. Este recomandat sa nu va inscrieti site-ul in directoare cu zeci sau sute de mii de link-uri existente, cu un design vechi sau neactualizat, care cer link reciproc sau bani in avans.