7 calitati pe care este bine ca fiecare avocat sa le aiba

Abilitățile de care ai nevoie pentru cariera ta de avocat sunt ceva la care poți lucra și dezvolta în timp. După cum se spune: practica te face maestru! Iată câteva aptitudini pe care ar trebui să le luați în considerare dacă doriți să deveniți un avocat de succes:
1) Bune abilități de comunicare
Avocații trebuie să aiba o dictie buna, să aibă bune abilități de comunicare și să fie, de asemenea, ascultători buni. Pentru a susține convingător în sala de ședințe în fața judecătorilor, este esențială buna abilitate de a vorbi cu publicul. Comunicarea și abilitățile de vorbire pot fi dezvoltate în timpul studiilor prin participarea la activități de public speaking.
2) Judecata
Abilitatea de a trage concluzii rezonabile, logice sau ipoteze din informațiile limitate este esențială ca avocat. Atunci cand lucrati in cadrul unui cabinet de avocat trebuie să evaluati judecățile dvs în mod critic, astfel încât să puteți anticipa zonele potențiale de slăbiciune în argumentul dvs. care trebuie să fie fortificat anticipativ. În mod similar, trebuie să puteți observa puncte slabe într-un argument de opoziție.
3) Competențe analitice
Atât studiul, cât și practica legii implică acumularea unor cantități mari de informații, după care trebuie să retinem esentialul, care sa fie ușor de gestionat și logic.
Uneori, vor exista mai multe concluzii rezonabile sau mai multe precedente aplicabile rezolvării unei situații. Prin urmare, un avocat trebuie să aibă competențele evaluative pentru a alege care este cel mai potrivit.
4) Abilități de cercetare
În mod similar, capacitatea de cercetare rapidă și eficientă este esențială pentru înțelegerea cazurilor clienților, pentru nevoile acestora și pentru pregătirea strategiilor legale. Pregătirea strategiilor juridice la un cabinet de avocatura necesită studierea și înțelegerea unor cantități mari de informații, apoi sintetizarea lor în ceva ușor de gestionat și util.
5) Aptitudinile sociale
Legea nu este o practică abstractă. Nu este relevant pentru cât de corect a analizat cineva doar din punct de vedere academic, pentru ca, pana la urma, avocații lucrează cu oameni, în numele oamenilor, și cu decizii care afecteaza viața oamenilor.
Avocatii trebuie să aiba o atitudine personala, sa fie persuasivi și capabili să ii citească pe alții. Acest lucru le permite să evalueze reacțiile juraților și onestitatea martorilor. Fiind fini psihologi, vor putea să decidă despre cea mai bună abordare pe care o pot lua pentru a obține rezultatul dorit: fie clienții le urmeaza sfaturile, fie ajung la o negociere favorabilă cu opoziția.
6) Perseverența
„Perseverența nu inseamna o cursă lungă; inseamna multe curse scurte una după cealaltă.” Chiar și studiul pentru a deveni avocat cere o mare perseverență și angajament – și asta înainte de a începe chiar să lucrați!
Când lucrați la un caz, trebuie să fiti perseverenți pentru a finaliza lucrărea respectiva si pentru a o conduce la un final reușit.
7) Creativitate
Avocații straluciti nu sunt doar logici și analiști, ci și foarte creativi în rezolvarea problemelor.
Cea mai bună soluție nu este întotdeauna cea mai evidentă, iar pentru a-ți depăși limitele, este adesea necesar să gândești inovativ.

Link: http://avocatbucuresti.org/