Cat de eficienta este zgarda electronica pentru dresaj?

Zgarzile electronice sau zgarzile electrice pentru dresaj sunt instrumentele care va permit dresarea eficienta a animalului dumneavoastra de companie. Zgarzile electronice pentru dresaj nu doar reduc perioada necesara dresarii, dar si o fac mai eficienta.
Desi majoritatea considera ca zgarzile pentru dresaj sunt ineficiente si au doar efect negativ asupra sanatatii animalului, acestia se inseala. Zgarzile electronice nu provoaca lezari cainelui daca sunt folosite corect si sunt adaptate la toate caracteristicile fizice ale patrupedului.
CUM AJUTA ZGARDA ELECTRONICA LA DRESAJUL CAINELUI?
IL FACE SA FIE MAI ATENT
Un antrenament de dresaj poate fi considerat bun daca are efecte imediate, dar si de lunga durata. Si deoarece efectul de lunga durata este in legatura directa cu cel de scurta durata, este foarte important ca fiecare sesiune de antrenament sa fie eficienta. Pentru ca efectele sa fie cele dorite, cainele trebuie sa fie atent pe parcursul antrenamentului. De multe ori, orice miscare, om trecator sau alt animal dezechilibreaza patrupedul de la cele invatate. Zgarda electronicatransmite semnale cainelui ca acesta trebuie sa se concentreze pe activitatea dumneavoastra si sa evite miscarile improprii.
SUBLINIAZA COMPORTAMENTELE NEDORITE
Atunci cand cainele reactioneaza la unii factori interni sau externi in modul necuvenit, stapanul poate sa actioneze zgarda electronica. Daca la prima experienta nu putem fi siguri ca patrupedul a inteles ca acest comportament nu este dorit, atunci la cea de-a doua experienta, lucrurile devin evidente. Cercetatorii universitari au demonstrat ca la repetarea de 2 ori a unei actiuni, cainii creeaza un reflex conditionat si asocierea negativa cu acea actiune. In acest mod, el va evita sa repete actiunea care v-a provocat reactia de moment pe care ati sugerat-o.
REDUCE TIMPUL DRESAJULUI
Probabil cel mai mare avantaj al utilizarii unei zgarzi pentru dresaj pentru fiecare stapan consta in faptul ca reduce semnificativ timpul care ocupa procesul de dresare a animalului. Majoritatea proprietarilor ce folosesc o zgarda afirma ca au redus aproximativ cu jumatate timpul de educatie a cainilor. Astfel, puteti sa va bucurati de o comunicare mai placuta cu patrupedul dumneavoastra, intr-un timp injumatatit. Aceasta reprezinta cauza principala pentru care zgarzile sunt folosite ca instrument de dresaj.
CONTROLEAZA DE LA DISTANTA
Daca doriti sa supuneti dresarii un caine ofensiv si periculos, controlul de la distanta al acestuia va ofera un plus de siguranta.
Nu este nevoie sa strigati, sa va apropiati la distante foarte mici de el, tot ce trebuie sa faceti este sa controlati cainele cu dispozitivul pus la dispozitie.
De asemenea, daca aveti un grup mai mare de caini pe care doriti sa ii instruiti, controlul de la distanta este un avantaj foarte mare, in special daca vorbim de caini de vanatoare.
Zgarda electronica pentru dresaj poate fi de mare ajutor daca este folosita in mod corespunzator si nu se face abuz in utilizare. Poate avea negative evidente asupra unui caine daca este folosita incorect. Zgarda poate face un proces de dresaj sa nu incalce termenii rezonabili la capitolul timp si va asigura confortul in folosire si siguranta patrupedului dumneavoastra.

https://www.zgarda-dresaj.ro